PADI - Specialties
Wat? Wel, die oranje “safety sausages” waarvan je steeds vaker op vakantie moet bewijzen dat je een training volgde.
Wist je dat ruim 71% van de duikers er niet op de juiste manier kan mee omgaan (terwijl ze allen roepen van wel natuurlijk)?
We leren je hoe perfect je buoyancy onder controle te houden tijdens het oplaten, diverse manieren van oplaten, hoe je niet in de knoop komt te zitten in je eigen lijn of die van je buddy, enz..
Je hebt waanzinnig mooie koudwaterduikstekken in de wereld en in sommige gebieden zijn de duikcondities zelfs beter tijdens de koudere maanden.
Meer en meer vraagt men echter dat je beschikt over een geldig brevet.
Daar kunnen wij je zeker bij helpen.
Als droogpak duiker ga je ook hier zeker nog vaker duiken.
Je hebt ze vast al gezien, de duikflessen met een groen gele band waar "NITROX" op staat.
Ze zijn gevuld met niets anders dan gewone lucht met een hoger zuurstofpercentage.
Hierdoor neem je als duiker minder snel stikstof op waardoor je dan weer langer op een bepaalde diepte kan blijven. Als bonus mag je ook sneller terug het water in na je vorige duik.
Das extra genieten van de onderwaterpracht toch?
Mooi die nieuwe duikuitrusting maar gebrek aan kennis van routineonderhoud en aanpassingen kan je al snel op onnodige, extra herstelkosten jagen, je eigen veiligheid en dat van je buddy in gevaar brengen.
Wat kan ik zelf als onderhoud, basisreparaties en -aanpassingen uitvoeren en wat laat ik over aan een professional?
In deze praktische workshop gaan we daar dieper op in.
’s Nachts zak je, hoewel je deze omgeving misschien al vaker hebt gezien, een compleet andere wereld in.
Een nieuwe cast van dieren zal zich presenteren en alles ziet er toch net even anders uit.
En dan komen de vragen: Hoe moet je nu in het donker communiceren, wat als mijn duiklamp het begeeft en hoe kan je navigeren? Je ervaart het allemaal zelf in deze specialty.
Ken je het gevoel dat je echt geen idee had waar je overal was onderwater? Tijd om de navigatie onder de knie te krijgen. Het vergt wat training en hulp maar we leren je hoe je een kompas en technieken voor natuurlijke navigatie gebruikt, de afstand inschat, basisnavigatiepatronen zwemt en weer bij het beginpunt terugkomt. Let’s have fun.
Vlieg door het water als James Bond! Met een onderwaterscooter kun je meer zien, lucht besparen en sneller van de ene plek naar de andere komen.
Voor mensen met een beperkte mobiliteit kan de DPV het verschil zijn tussen wel of niet duiken.
Na de introductie over waterstromingen en duikuitrusting oefenen we met de controle over het drijfvermogen, navigatie en communicatie. We passen de technieken toe om dicht bij je buddy te blijven of samen als een groep.
“Go with the flow”! Het kan ontspannend en een adrenalinebom tegelijk zijn.
Je ziet ze elke week opnieuw, duikers met teveel kilo’s lood om het middel.
“We doen het al jaren zo!”.
Nochtans zorgt fout uitloden en uittrimmen voor een slechter drijfvermogen en dus minder ontspannen duiken.
Bovendien is het minder veilig en je verbruikt meer lucht.
Laat ons jou helpen!
Met een volgelaatsmasker kan je in- en uitademen door neus & mond. Bovendien is je gezicht comfortabel beschermd tegen kouder water, heb je geen zout water meer in de mond en duik je met een veel breder zicht op de onderwaterwereld.
Je laat per ongeluk je camera, duikbril of loodpocket in het water vallen. Das balen.
Gelukkig leerde je hier op de meest efficiënte manier, afhankelijk van de grootte en gewicht van het object, de zichtbaarheid en de grootte van het zoekgebied om objecten terug te vinden en ze veilig terug naar de oppervlakte te brengen. Oef!